Czarnogórskie brandy z winnicy Plantaze.


Kruna


Kruna

Kruna

Kruna to najwyższej jakości brandy, o zawartości alkoholu 50%. Bezbarwana, łatwa do picia, harmoniczna a jednocześnie treściwa z ożywczym aromatem winnym i delikatnym zapachem wytłoczyn. Jest produkowana w niewielkich miedzianych kotłach, zgodnie z wielowiekową tradycją Czarnogóry. Kotły są wyściełane drewnem i starą winoroślą z winnicy Cemovsko. Wewnętrzna część (serce) destylatu jest odseparowane od osadu i leżakuje w obojętnych chemicznie naczyniach przez okres od roku do dwóch  lat. Szczególną cechą Kruna jest niezwykle mała zawartość alkoholu metylowego (wysoka czystość i jakość).

Jest polecana zarówno przed jak i po posiłku, może byś używana do koktajli i drinków. Zalecana temperatura  podawania 5-7 oC


pojemność: 0,75 L sugerowana cena brutto 86,00 zł

Prvijenac


Prvijenac

Prvijenac

Prvijenac to bezbarwny spirytus zawierający 50% alkoholu. Harmonijny z łagodnym aromatem winnym. Po fermentacji alkoholowej cała partia rozgniecionych winogron z wybranych zbiorów Vranc'a jest destylowana przy pomocy miedzianej destylarni a nastepnie najlepszy destylat jest oddziellany i leżakowany w obojetnych chemicznie naczyniach przez rok.

Jako aperitif może być serwowany z słonymi paluszkami, krakersami, prażonymi migdałami i orzeszkami ziemnymi, po posiłku najlepiej serwować go z suszonymi  śliwkami i orzechami włoskimi. Zalecana temperatura serwowania 4-6 oC.


pojemność: 1 L sugerowana cena brutto 76,00 zł

Lozowa rakija


Lozowa rakija

Lozowa rakija

Klasyczny Czarnogórski produkt, który należy do grupy naturalnych brandy. Spirytus zawierający 47% alkoholu, łatwy do picia, harmonijny, z lekko odczuwalnym aromatem, wyprodukowany poprzez destylowanie moszczu z winogron odmian Vranac i Kratosija. Dzięki odpowiedniej selekcji i blendowaniu destylatów oraz przechowywaniu ich w zbiornikach ze stali kwasoodpornej w niskich temperaturach, osiąga się harmonię i aromat charakterystyczny dla miejscowych Czarnogórskich odmian produkowanych z Vranacza.

Może być podawany jako aperitif lub po posiłku na poprawę trawienia. W Czarnogórze tradycyjnie podaje się go z rodzynkami suszonymi  śliwkami i orzechami włoskimi. Może być używany jako dodatek do koktajli. Zalecana temperatura serwowania 4-6 oC.


pojemność: 1 L sugerowana cena brutto 70,00 zł